Όχι γκρίνιες σήμερα… Αισιοδοξείτε, γιατί κάνει καλό και στην υγεία σας. Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

Σήμερα εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας που ξεκίνησε το 2013 στον Καναδά και έκτοτε γιορτάζεται την πρώτη Πέμπτη του Φεβρουαρίου σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στην Κροατία μάλιστα θεσπίσανε και Φεστιβάλ Αισιοδοξίας, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να σκέφτονται θετικά με πολύχρωμα μπαλόνια και πληρωμένες τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα!

Οι επιστήμονες καταγράφουν ότι το 25% της αισιοδοξίας μας επηρεάζεται από τα γονίδιά μας και το υπόλοιπο εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Σύμφωνα με νέα μελέτη που έγινε σε δείγμα σχεδόν 160.000 γυναικών από διαφορετικές φυλές και υπόβαθρα, τα υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας συνδέονται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσετε τα ενενήντα…

Επισημαίνουν ότι αυτοί που βλέπουν την θετική πλευρά της κάθε κατάστασης αρρωσταίνουν λιγότερο και αναρρώνουν πιο γρήγορα εάν κολλήσουν κάποια ίωση. Αντίθετα εάν είστε απαισιόδοξοι και συνεχίζετε να βλέπετε τα πράγματα σκούρα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε και να προσβληθείτε από όλα τα είδη λοιμώξεων.

Προηγούμενες έρευνες εντόπισαν άμεση σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και καλύτερες συνήθειες σε διατροφή και άσκηση, καλύτερη καρδιακή υγεία, πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, καλύτερη πνευμονική λειτουργία και χαμηλότερο κίνδυνο θνητότητας.

Άρα να είστε αισιόδοξοι και μας το λέει περίτρανα η Finos Flim. Βλέπουμε στο βίντεο σκηνές από τις ταινίες «Φωνάζει ο Κλέφτης», «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», «Για Ποιόν Χτυπά η Κουδούνα», «Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε», «Ο Κατεργάρης», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», «Η Χαρτοπαίχτρα», «Η Θεία μου η Χίπισσα», «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Το Θύμα», «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα» και «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση».