Γιατί όταν είδαν τον “Άγιο” οι μοναχοί στα Μετέωρα, εξοργίστηκαν; Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

Η ψυχροπολεμική ταινία του Τζέιμς Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο», με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ, εξελίσσεται στην Ελλάδα…

Σύμφωνα με το σενάριο, ο πράκτορας με τον κωδικό 007, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της ανατίναξης ενός πλοίου, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, το οποίο μετέφερε υψηλό τεχνολογικό υλικό, που αν έπεφτε στα χέρια των Σοβιετικών, οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες για τη Δύση.

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην Κέρκυρα, ο Μποντ και η ομάδα του μεταφέρθηκαν στα Μετέωρα, όπου συνέβη
ένα απρόβλεπτο γεγονός… Οι μοναχοί δεν έδιναν την άδειά τους να γυριστεί μια ταινία βίας στο χώρο των μοναστηριών. Στα βράχια των Μετεώρων έπρεπε να γυριστεί μια σκηνή αναρρίχησης του Μποντ. Στο φόντο φαίνονταν οι μονές…

Ρότζερ Μουρ - Τζέιμς Μποντ - Μετέωρα - Για τα μάτια σου μόνο

Οι μοναχοί ήταν αμετάπειστοι… Για να αποτρέψουν την κινηματογράφηση, κάλυψαν με μουσαμάδες και σεντόνια τα μοναστήρια, χαλώντας έτσι το σκηνικό.
Και δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά οδήγησαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Εκεί έγινε το “θαύμα” που περίμενε η παραγωγή. Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι οι καλόγεροι είχαν λόγο, μόνο για το εσωτερικό των μοναστηριών.
Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και η σκηνή στα Μετέωρα είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές, αφού κρατά την αγωνία στο κατακόρυφο.

Δείτε τη σκηνή

Σύνολο επισκέψεων 1,654 , Σήμερα 1