Κάποιοι θέλουν να διψάσει η Αίγινα… Νέα δολιοφθορά σε ένα μοναδικό έργο ύδρευσης στην Ελλάδα

Κοινωνία

Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν “βάλει στο μάτι” τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης του νησιού της Αίγινας, ο οποίος εξασφαλίζει τις αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού για τους κατοίκους του νησιού. Είναι η τρίτη “σκόπιμη πράξη” που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα δολιοφθοράς του υποθαλάσσιου αγωγού.

Σε βάθος 14 μέτρων και σε απόσταση 300 μέτρων από την παραλία Πέρανι Σαλαμίνας, σημειώθηκε έκρηξη μηχανισμού στον υποθαλάσσιο αγωγό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν δύτες, κατ’ εντολή του διαχειριστή του αγωγού, διαπιστώθηκε μικρή διαρροή νερού.

Σύμφωνα με τον Δήμο, «είναι η τρίτη κατά σειρά σκόπιμη παράνομη πράξη πρόκλησης ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό με στόχο τη δολιοφθορά και βλάβη του αγωγού”. Ήδη έχει προγραμματιστεί η επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στο συγκεκριμένο σημείο και οι εργασίες αποκατάστασης των προστατευτικών λιθοστρωμάτων.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου συνδέεται πλέον το νησί της Αίγινας μέσω της Σαλαμίνας με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Το έργο, θεωρείται μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς είναι πρωτόγνωρο, τεχνικά, για τα ελληνικά δεδομένα. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 23 εκατ. ευρώ. Ο αγωγός 14,4 χιλιομέτρων είναι σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων και αναμένεται να εξασφαλίσει ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα.

 7,382 total views,  1 views today