Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Θεσσαλονικείς… Πάει πλατεία ένα… αγριογούρουνο. Σπάνιο βίντεο

Κοινωνία

Βόλτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πιο κέντρο δεν γίνεται, εθεάθη να κάνει ένα αγριογούρουνο… Μάλιστα ένα βίντεο που καταγράφει το πρωτόγνωρο περιστατικό κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Το αγριογούρουνο εθεάθη τα ξημερώματα να περιφέρεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, επί της οδού Αριστοτέλους, αναζητώντας τροφή. Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την… νυχτερινή βόλτα του μεγαλόσωμου ζώου και ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παραμένει… μυστήριο πως το ζώο κατάφερε να φτάσει ως την Αριστοτέλους χωρίς να γίνει αντιληπτό. Το αγριογούρουνο στο σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε μετά την βόλτα του στο γρασίδι της Αριστοτέλους φαίνεται στη συνέχεια να …πάει πλατεία και παραλία.

Τον τελευταίο καιρό πάντως αγριογούρουνα εντοπίστηκαν στο Πανόραμα, την Πυλαία. Ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί τις προηγούμενες  δεκαετίες στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα συχνά να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές όπου αναζητούν τροφή.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες ένας από τους παράγοντες για την αύξησή του πληθυσμού τους φαίνεται πως αποτέλεσε η ανάμειξη οικόσιτων γουρουνιών με αγριογούρουνα, δημιουργώντας τα λεγόμενα υβρίδια που διαθέτουν μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό.

Δείτε το βίντεο του Παναγιώτη Κοκκαλένιου