Τα κορυφαία μουσεία του κόσμου σας περιμένουν. Πως θα εξερευνήσετε…τα θαύματα της τέχνης

Πολιτισμός

Σε πολλούς ανθρώπους είναι έντονη η επιθυμία να γνωρίσουν τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Αυτή την επιθυμία δεν μπορεί ούτε ο κορονοϊός να σας την στερήσει… Και τώρα είναι η ιδανική στιγμή να γνωρίσετε το Arts & Culture της Google, την ψηφιακή ξενάγηση στα κορυφαία μουσεία της Γης, στη διεύθυνση: https://artsandculture.google.com/

Όλη η τέχνη είναι συγκεντρωμένη εδώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα projects του διαδικτυακού κολοσσού, που σας γνωρίζει τα καλύτερα των καλυτέρων από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Αυστραλία.

Περιηγηθείτε εικονικά στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου - Όμορφη Ζωή

Η πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture δίνει πρόσβαση σε πάνω από 1.500 μουσεία από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να εξερευνήσετε την τέχνη, την ιστορία και τα θαύματα του κόσμου, από το περίφημο «υπνοδωμάτιο» του Βαν Γκογκ έως το κελί του Μαντέλα στη φυλακή.

Από το 2011, η ομάδα της Google συνεργάζεται με πολλούς πολιτιστικούς φορείς σε θέματα καινοτομίας. Αναπτύσσονται τεχνολογίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού και επιτρέπουν στους επιμελητές εκθέσεων να δημιουργούν συναρπαστικές μουσειακές εκθέσεις τόσο διαδικτυακά όσο και στο φυσικό περιβάλλον ενός μουσείου.

Σημειώνεται ότι κάθε μήνα, υπάρχουν πάνω από 500 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google, που σχετίζονται με την τέχνη.

Egypt unveils renovated Tutankhamun gallery - Classic 105

Ο σκοπός του Google Arts & Culture, όπως σημειώνει, είναι διπλός: πρώτον, κάνει την τέχνη και τον πολιτισμό προσβάσιμα σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται και δεύτερον, αποσκοπεί να είναι εταίρος καινοτομίας στους πολιτιστικούς φορείς. Συνεργάζεται με πολιτιστικές οργανώσεις για να τις βοηθάει να μοιράζονται και να διαφυλάσσουν το πολιτιστικό περιεχόμενο και να δημιουργούν πολιτιστικές εμπειρίες, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.