Ποιος δεν θα ήθελε να είναι εκεί… Δείτε σε βίντεο το παραμυθένιο τοπίο σήμερα στα 3-5 Πηγάδια…

Ο τόπος μας Περιβάλλον

Το θέαμα είναι παραμυθένιο… Ονομάστηκαν 3-5 Πηγάδια γιατί στη βάση του χιονοδρομικού, χαμηλά δηλαδή στα 1.430 μέτρα υψόμετρο υπάρχουν τρεις πηγές.
Επίσης, ψηλότερα στα 1.800 μέτρα υπάρχουν και πέντε πηγές κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αναρωτιούνται πού βρίσκονται αυτά τα πηγάδια.
Από την κορυφή έχει κανείς μια πανοραμική θέα στον Όλυμπο, το Μπέλες, τον Βόρα και τη λίμνη Βεγορίτιδα που κόβουν την ανάσα, ειδικά αν ο καιρός είναι καλός και καθαρός.
Τα 3-5 Πηγάδια ξεκίνησαν να λειτουργούν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Νάουσας και αργότερα ανέλαβε τη διαχείριση ο Δήμος της Νάουσας.
Μεγάλο πλεονέκτημα για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ είναι ότι έχει από το 2002 ένα σύγχρονο σύστημα τεχνητής χιόνωσης σε όλες τις πίστες με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα χιονιού σ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Είναι μάλιστα κατάλληλο για αρχάριους που θέλουν να μάθουν για πρώτη φορά σκι και έμπειρους καθώς έχει χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας που διασχίζουν πυκνά, ολόλευκα δάση σε ένα μαγικό τοπίο.

Δείτε το βίντεο του Αποστόλη Φουκίδη, από τα 3-5 Πηγάδια που δημοσιεύει το meteo.gr.