Και η αξιοπρέπεια; Στα ράντζα αναστενάζουν οι ασθενείς. Φωτογραφίες σοκ από εφημερία στο Αττικό νοσοκομείο

Κοινωνία

Οι εικόνες τραγικές σε μία ακόμη εφημερία στο νοσοκομείο Αττικόν με δεκάδες ράντζα να βρίσκονται παρατεταγμένα στους διαδρόμους του.
Τις φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στο “Αττικόν” εξυπηρετήθηκαν χθες εκατοντάδες ασθενείς – όπως συμβαίνει άλλωστε σε ολα τα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Ασθενείς με απλό πονοκέφαλο ή πόνο στη μέση, μέχρι εμφραγματίες και τραυματίες από τροχαία, συνωστίζονται όλοι στα Επείγοντα αναζητώντας γιατρό και περίθαλψη.
Η χθεσινή εφημερία στο Αττικόν ήταν ένα ακόμη επεισόδιο αυτού του “σήριαλ”. Εκτιμάται ότι από τα Επείγοντα του νοσοκομείου πέρασαν περισσότεροι απο 700 ασθενείς. Αυτοί που χρειάστηκε να εισαχθούν ήταν 160. Και απο αυτούς τελικά οι 100 εισήχθησαν σε φορεία, στα γνωστά ράντζα…
Υποτίθεται ότι η παραμονή στα ράντζα είναι λίγων ωρών μέχρι να διατεθούν κλίνες απο τα τμήματα του νοσοκομείου, αλλά αυτό στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Οι ασθενείς ίσως χρειαστεί να μείνουν στους διαδρόμους ενα ή δυο 24ωρα ώσπου να αδειάσει κρεβάτι σε θάλαμο.
Από τη διοικηση του νοσοκομείου τα ράντζα αποδίδονταν στην έξαρση της γρίπης. Όμως πλέον τα ράντζα δεν έχουν…εποχικότητα όπως αποδεικνύεται από τη δημοσιοποίηση σχετικών φωτογραφιών και στοιχείων καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ