Απίστευτο… Να, πως γέμισε ψύλλους το Χημείο στο ΑΠΘ. Τέλος… η φαγούρα σε προσωπικό και φοιτητές

Περιβάλλον

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει πως εισέβαλαν οι ψύλλοι στο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο νέο κτίριο του Χημείου.
Όπως αναφέρεται, το πρόβλημα των ψύλλων παρουσιάστηκε στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Χημείου, όπου, σε μία κλειδωμένη αποθήκη σε άγνωστο χρόνο, εισήλθε ή μεταφέρθηκε από υπαλλήλους μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να αναπτυχθούν ψύλλοι στις γάτες και τη φωλιά τους, που αρχικά δεν έγιναν αντιληπτοί, επειδή ο χώρος ήταν κλειδωμένος. Όμως, όταν ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετακινήθηκαν εκτός του χώρου της κλειστής αποθήκης και ενόχλησαν με τα τσιμπήματά τους ορισμένους εργαζομένους στο κτίριο.
Άμεσα, όταν διαπιστώθηκε η όχληση, απομακρύνθηκαν οι γάτες και έγινε ψεκασμός του χώρου αλλά και όλου του κτιρίου από απεντομωτική εταιρία που συνεργάζεται με το ΑΠΘ.

Μετά από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, παρουσία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, του προέδρου του τμήματος Χημείας και άλλων καθηγητών και εργαζομένων, στον χώρο όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι.