“Ανοίγουν” για σας οι μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Εδώ θα…ταξιδεύετε, κάθε βράδυ

Πολιτισμός

Όλες οι μεγάλες αίθουσες συναυλιών, ανά την Ευρώπη, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σας προτείνουν ένα διαδικτυακό ταξίδι, χωρίς σύνορα, με όχημα τη μουσική.

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO) και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζουν κάθε βράδυ, στις 9, μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού σας.

Οι συναυλίες μεταδίδονται από τη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής στο Facebook και στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/megaron.gr/

Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι αίθουσες συναυλιών παραμένουν προσωρινά κλειστές, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχει στη συντονισμένη προσπάθεια προσφοράς πολιτιστικού υλικού στους πολίτες που βρίσκονται στα σπίτια τους.

Απόψε στις 21:00 θα απολαύσετε την συναυλία, «Προσευχή για την Ειρήνη». Live stream από το Palau de la Música Catalana, Βαρκελώνη, μέσα από τη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής στο Facebook.

Palau de la Musica Catalana

Palau de la Música Catalana, Βαρκελώνη

Το ανθρώπινο τραγούδι γίνεται ταιριαστός ύμνος στην εκθαμβωτική ομορφιά του Μεγάρου Καταλανικής Μουσικής.
Στη σημερινή συναυλία ο Σάιμον Χάλσυ διευθύνει τη Χορωδία Δωματίου του Μεγάρου Καταλανικής Μουσικής σε έργα νέων συνθετών: του Αμερικανού Ντέιβιντ Λανγκ, του Λετονού Έρικς Έσενβαλντς, του Καταλανού Χοσέπ Μαρία Γκυς, καθώς και του Σερ Τσαρλς Χιούμπερτ Πάρρυ, άγγλου συνθέτη του 19ου αιώνα. Μια συναυλία με τίτλο «Προσευχή για την ειρήνη».