Έσπασαν… την καραντίνα στο Θερμαϊκό Κόλπο. Ένα αναπάντεχο θέαμα. Δείτε το βίντεο

Περιβάλλον

Ένα αναπάντεχο θέαμα αντίκρισαν οι Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν στην Παλιά Παραλία για να αθληθούν. Μπορεί η κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να έχει περιοριστεί, όμως στη θάλασσα η… κίνηση συνεχίζεται κανονικά.

Μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ένα κοπάδι ρινοδέλφινων, με φόντο τα πλοία που παραμένουν αρόδο και τον χιονισμένο Όλυμπο, έπαιξαν τα παιχνίδια τους στα νερά του Θερμαϊκού και εξέπληξαν ευχάριστα τους ελάχιστους, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν στην παραλία για την άθλησή τους.

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο είδος δελφινιών, τα ρινοδέλφινα, συνηθίζουν να παίζουν με το κύμα της πλώρης ή με τα απόνερα σκάφους, πλησιάζουν τους κολυμβητές και φτάνουν στις ακτές χωρίς να υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το λιμεναρχείο εάν παρατηρηθεί από τους περαστικούς κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά τους. Σημειώνουν ότι είναι φυσιολογικό να παίζουν, να καταδύονται, να κάνουν βουτιές. Θα πρέπει όμως να κληθεί το λιμεναρχείο, όταν η συμπεριφορά των θηλαστικών δεν είναι φυσιολογική και βγαίνουν αρκετή ώρα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο, καθώς ο Θερμαϊκός Κόλπος είναι ένα περιβάλλον πλούσιο σε τροφή και προσελκύει όχι μόνο δελφίνια, τα οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητά, αλλά και φώκιες και θαλάσσιες χελώνες.

Δείτε το βίντεο του Δημήτρη Κουλαξή στο facebook