Έρχονται στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο… Και το θέαμα δωρεάν

Πολιτισμός

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη. Από τον Φεβρουάριο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα παρουσιαστούν μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, τον Pepper, τον Pando, τον Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, την αξιαγάπητη Kiki, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4, αλλά και τον CocioBot από την Βρετανία, που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις. Θα παίξουν με τις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, θα γνωρίσουν το πρώτο ρομπότ-ψάρι, θα πάνε βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, θα παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό Theater of Robots και το φαντασμαγορικό Tesla Show και θα δοκιμάσουν τις απίθανες φιγούρες του απόλυτου dance game Just Dance με τον αισθητήρα kinect.

Ακόμα, θα παίξουμε με το Bb8 droid, θα δοκιμάσουν τη κάσκα Μικτής Πραγματικότητας Hololens, θα παίξουν με το Sony xperia projection game, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής, θα δουν 3D εκτυπωτές, θα γίνουν για λίγο αστροναύτες.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η είσοδος στο Future Reality είναι δωρεάν.

Σύνολο επισκέψεων 556 , Σήμερα 1