Με δέντρο από το Καρπενήσι που φτάνει μέχρι… τον Αττικό ουρανό

Και όμως συμβαίνει...

Σε ρυθμό Χριστουγέννων η Αθήνα…

Την Πέμπτη θα ανάψει στην Πλατεία Συντάγματος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. Παράλληλα ξεκινά και ο στολισμός της πρωτεύουσας. Η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα, με το έλατο να έχει μεταφερθεί από το Καρπενήσι και να είναι ύψους 17 μέτρων. Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, θα «αποκαλύψουν» τα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που θα στολίζουν το δέντρο.

Μετά το άναμμα έχει προγραμματιστεί γιορτή με μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει τον Δώρο Δημοσθένους και την Πέννυ Μπαλτατζή σε μια σύμπραξη με την Athens Big Band.

Από το κέντρο της Πλατείας Συντάγματος και την κορυφή του πανύψηλου δέντρου, φωτεινές ακτίνες θα φτάνουν σε όλη την πόλη. Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου led και φωτοσωλήνες θα φωτίζουν δέντρα και κολώνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια θα δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι θα στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.