Ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό σε έναν επίγειο παράδεισο του τόπου μας… Εντυπωσιακό βίντεο

Ο τόπος μας

Το νησί της Αμμουλιανής, που βρίσκεται στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για καθολικό εμβολιασμό. Πλέον, οι περίπου 500 κάτοικοί του καλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους για εμβολιασμό κατά της covid-19 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί έως τις 16 Απριλίου.

Δίνεται έτσι ακόμα ένα πλεονέκτημα στην περιοχή της Χαλκιδικής, τόσο στην άμυνα κατά της διασποράς του ιού, όσο και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Ένα ακόμη νησί μας με έως 1.000 κατοίκους που θα ενταχθεί στη λίστα των covid free περιοχών.

Το μικρό νησάκι, η Αμμουλιανή, είναι με το βλέμμα στραμμένο στην επιβλητική κορυφή του Άθω και αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Μια όαση με απόκρυφες εξωτικές ακρογιαλιές, ερημικά νησάκια και γραφικούς ορμίσκους. Πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι αυτή η περιοχή είναι προικισμένη με τόση ομορφιά που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και θυμίζει Μπαχάμες και Καραϊβική.

Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού έφτασαν στο νησί το 1925, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από τα νησιά της Προποντίδος (Γαλλιμή, Πασαλιμάνι, Σκουπιά). Μαζί τους έφεραν ακριβά ήθη και έθιμα, μία πολύτιμη γαστρονομία, την τέχνη της αλιείας, αλλά και αντικείμενα που φυλάσσουν στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού.

Δείτε ένα υπέροχο βίντεο, από ψηλά της, από το haanity.

Σύνολο επισκέψεων 1,580 , Σήμερα 3