Ο ιός έχει “εισβάλει” στο Άγιο Όρος… Δεν… εξαιρεί ούτε τους μοναχούς. Δεκάδες τα κρούσματα

Κοινωνία

Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιο Όρος, καθώς, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ανιχνεύθηκαν πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού σε μοναχούς της χερσονήσου του Άθω. Ένας από αυτούς νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πάντως, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Για την αποτροπή περαιτέρω «εισβολής» του ιού οι αγιορείτικες αρχές έκλεισαν τις πύλες της χερσονήσου του Άθω και οι μοναχοί ή οι εργαζόμενοι που μετακινούνται προς και από αυτήν υποβάλλονται σε τεστ ταχείας διάγνωσης. Παράλληλα, με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων, μέχρι τις 15 Απριλίου.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού μοναχών και κοσμικών εργαζομένων στο Άγιο Όρος. Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτες 120 δόσεις του εμβολίου (Pfizer-BioNTech) χρησιμοποιήθηκαν ήδη και αναμένονται εντός του Απριλίου και άλλες με στόχο να έχουν εμβολιαστεί στο επόμενο διάστημα και πολλά άλλα μέλη της μοναστικής πολιτείας. Το σχετικό ενδιαφέρον καταγράφεται αυξημένο στους αγιορείτες που σπεύδουν να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Καρυών, από μονές, σκήτες και κελιά.

Σύνολο επισκέψεων 782 , Σήμερα 1