Έχει και η Βουλή των Ελλήνων τη δική της… γκαλερί

Εμπνεύσεις... τέχνης

Το έργο «Ιπποδρομία» είναι του Γιάννη Παπανελόπουλου και είναι λάδι σε μουσαμά. Συμπεριλαμβάνεται στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Παπανελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε από το 1954 ως το 1957 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Ι. Μόραλη. Τελείωσε το Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Π. Τέτση. Έργα του έχουν αγορασθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Πιερίδη, Μουσειο Βορρέ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, η οποία άρχισε να εμπλουτίζεται συστηματικά από το 1995, περιλαμβάνονται έργα Ελλήνων, αλλά και ξένων καλλιτεχνών, που αφορούν κυρίως θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Κριτήριο για τις επιλογές των έργων αποτέλεσαν η καλή ποιότητα και η εκπροσώπηση των σημαντικών Ελλήνων δημιουργών στη συλλογή, από τον 19ο αιώνα (Βρυζάκης, Βολανάκης, Αλταμούρας, Γύζης, Λύτρας, Ιακωβίδης, Πανταζής, κ.ά.) έως τη γενιά του ’30 (Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, Βασιλείου, Τσαρούχης, Γιολδάσης, Εγγονόπουλος, Χατζηκυριάκος-Γκίκας) και τους σύγχρονους καλλιτέχνες (Καπράλος, Κοντόπουλος, Σπυρόπουλος, Τσίγκος, Καλιγιάννης, Πρέκας, Μυταράς, Ρόρρης, Αργυράκης, κ.ά.).

Σύνολο επισκέψεων 1,688 , Σήμερα 1