Με ποσό που θα φτάσει… μέχρι τον Θεό πωλείται η Βίβλος, το θεμελιώδες κείμενο για τους λαούς σε όλο τον κόσμο…

Κόσμος

Σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη πρόκειται να πωληθεί η αρχαιότερη και πληρέστερη εβραϊκή Βίβλος που ανακαλύφθηκε ποτέ, μια «ζωτικής σημασίας λυδία λίθος της ανθρώπινης ιστορίας» που χρονολογείται πριν από περισσότερα 1.100 χρόνια.

Το βιβλίο του ένατου αιώνα, που είναι γνωστό ως «Codex Sassoon» αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ των παπύρων της Νεκράς Θάλασσας και της σημερινής Βίβλου. Με εκτίμηση ότι θα πωλήθεί 30-50 εκατ. δολάρια, τον καθιστά το πιο πολύτιμο ιστορικό έγγραφο ή χειρόγραφο που έχει εμφανιστεί σε δημοπρασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ για το πιο πολύτιμο ιστορικό κείμενο και χειρόγραφο που πωλήθηκε σε δημοπρασία κατέχει η πρώτη εκτύπωση του συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο πωλήθηκε για $43 εκατ. τον Νοέμβριο του 2021.

«Η Εβραϊκή Βίβλος είναι το ιερό, θεμελιώδες κείμενο για τους λαούς σε όλο τον κόσμο», είπε η Σάρον Μιντς (Sharon Mintz), επικεφαλής της Ιουδαϊκής του Sotheby’s και προσθέτει. «Στο «Codex Sassoon», αποκαλύπτεται μια μνημειώδης μεταμόρφωση στην ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου, φέρνοντας στο φως την πλήρη ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου που δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ σε μορφή βιβλίου».