Επιστήμονες: Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι το καλύτερο “φάρμακο” για τους πόνους

Υγεία

Η αξία της ανάγνωσης είναι εδώ και πολλά χρόνια αδιαμφισβήτητη, καθώς εκτός του ότι ενημερώνει και μορφώνει αποτελεί και ένα δημοφιλές μέσο ψυχαγωγίας και χαλάρωσης.Έρευνα επιστημόνων επισημαίνει ότι τα οφέλη της ανάγνωσης είναι ακόμα περισσότερα, καθώς η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ αξιολόγησαν το αντίκτυπο της ανάγνωσης σε διάφορες ομάδες.

Τα βιβλία καταφέρνουν να απαλύνουν τον πόνο που μπορεί να νιώθει κάποιος με την ενεργοποίηση των μεγαλύτερων και πιο ευτυχισμένων μνημών. Η έρευνα έδειξε ότι η ανάγνωση, φέρνει στην επιφάνεια, σε κάποιον που πάσχει από χρόνιες παθήσεις, θετικές αναμνήσεις από το παρελθόν.
Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τη μελέτη, επειδή η ανάγνωση ενθαρρύνει τον εγκέφαλο να στείλει νέα, ευχάριστα και χωρίς πόνο μηνύματα στο σώμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αυτή έρχεται ως συνέχεια της έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο που έδειξε μεταξύ άλλων ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από χρόνιο πόνο, υποστηρίζοντας βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας, ότι οι άνθρωποι με χαμηλότερη εκπαίδευση έχουν 80% περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν χρόνιο πόνο. Πηγή, Journal for Medical Humanities,

Σύνολο επισκέψεων 1,140 , Σήμερα 2