Το νησί που όλα τα λειαίνει… Και τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του οι παραλίες και η φιλοξενία…

Ταξιδεύοντας...

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του νησιού, είναι οι παραλίες του: Η Λέρος προσφέρει πανέμορφες αμμουδιές που ικανοποιούν κάθε σας επιθυμία… Αγιά Κιουρά, Παναγιές, Γούρνα, Δύο Λισκάρια, Κουλούκι, Κριθώνι, Μπλεφούτης, Μερίκια, Δρυμώνας, Βουρλίδια και Ξηρόκαμπος, είναι μερικές μόνο από τις αμμουδιές στις οποίες αξίζει να αφιερώσετε από μία ημέρα μπάνιου, φυσιολατρικών εμπειριών και χαλάρωσης.

Από την Αγία Μαρίνα και κατά μήκος του μεγάλου κόλπου ως τα Δυο Λισκάρια και τον Κρυφό, αναπτύσσεται η τουριστική ζωή της Λέρου. Στους δαντελωτούς όρμους στο Κριθώνι και στα Άλιντα, μπορείτε να χαρείτε τη θάλασσα ακόμα και το χειμώνα γιατί δεν έχει καθόλου ανέμους, ούτε κύμα. Είναι παραλίες ιδανικές για παιδιά.

Οι παραλίες της Λέρου αναλογικά με το μέγεθος του νησιού είναι πολλές και ικανές να καλύψουν κάθε γούστο. Νησί με ήρεμη κορυφογραμμή, σχεδόν επίπεδο -εξ’ ου και λερός, που στα αρχαία σημαίνει λείος. Αυτό είναι και το”χάρισμα” του νησιού: λειαίνει και τους ανθρώπους. Διότι δεν είναι μόνο οι ντόπιοι φιλόξενοι άνθρωποι. Είναι έτσι και όλοι οι «ξένοι» που αποφάσισαν να μετοικήσουν στο νησί!

Η βόλτα στην προκυμαία είναι μια απόλαυση όλες τις ώρες της ημέρας και κάθε εποχή. Εκεί που τελειώνει η προκυμαία, ξεκινάει ένα μονοπάτι, δίπλα σε μια πανέμορφη μικρή βοτσαλωτή παραλία του παπά-Λευτέρη. Το σκηνικό στην παραλία του παπά-Λευτέρη αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες της Λέρου.

Σύνολο επισκέψεων 2,382 , Σήμερα 3