Εδώ ο Παναγούλης επιχείρησε να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο. Στο πιο επικίνδυνο σημείο της παραλιακής. Βίντεο

Ο τόπος μας

Με αφορμή τις ρωγμές που εντοπίστηκαν στις “τρύπες του Καραμανλή” με αποτέλεσμα η Αθηνών-Σουνίου να κλείσει για τουλάχιστον 20 μέρες, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου που έγινε εκεί.

Τα δύο απότομα τούνελ μεταξύ Βάρκιζας και Αγίας Μαρίνας Κορωπίου που βρίσκονται στο 31ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του οδικού δικτύου στην Αττική και είναι γνωστά ως οι «τρύπες του Καραμανλή».

Η διάνοιξή τους επέτρεψε την επικοινωνία της Αθήνας με τη νότια ακτής της Αττικής, ενώ το σημείο απέκτησε και μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς εκεί στις 13 Αυγούστου του 1968 ο Αλέκος Παναγούλης προσπάθησε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Έκρυψε τα εκρηκτικά στη σήραγγα, η αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη, αλλά το αυτοκίνητο του δικτάτορα είχε περάσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα από το σημείο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται επίσης η βίλλα του Παπαδόπουλου στο Λαγονήσι την οποία πήγαινε να επισκεφθεί ο δικτάτορας την ημέρα της επίθεσης από τον Αλέκο Παναγούλη.

Οι σήραγγες της Αθηνών – Σουνίου αποτελούν ένα επικίνδυνο σημείο της παραλιακής, στο οποίο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εξαιτίας της κλίσης του δρόμου και της χαμηλής ορατότητας στο εσωτερικό τους.

Δείτε το βίντεο από το upstories

Σύνολο επισκέψεων 1,298 , Σήμερα 1