Έχετε ανεβασμένα τριγλυκερίδια; Αυτή η διατροφή θα απομακρύνει τους κινδύνους

Διατροφή

Οι καρδιολόγοι επισημαίνουν με έμφαση ότι τα αυξημένα τριγλυκερίδια στο αίμα προκαλούν σημαντική αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, εγκεφαλικών και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και λιπαρά ψάρια μπορεί να βοηθήσει.

Ορισμένες τροφές, όπως τα μούρα, το αβοκάντο, το λεμόνι και η μπανάνα, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Επίσης, το ταχίνι, το οποίο παρασκευάζεται από σουσάμι, έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στη μείωση των τριγλυκεριδίων όπως αναφέρουν επιστημονικές μελέτες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση (AHA), οι τροφές που βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων περιλαμβάνουν:

  1. Λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, όπως πράσινα λαχανικά και μελιτζάνες.

  2. Φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, όπως μούρα, ακτινίδιο και εσπεριδοειδή.

  3. Δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη και η κινόα.

  4. Λιπαρά ψάρια, όπως σολομός και σαρδέλες.

  5. Γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ή με χαμηλά λιπαρά.

Η AHA προτείνει, επίσης, τον περιορισμό των πρόσθετων σακχάρων και του αλκοόλ, καθώς και τον έλεγχο των υδατανθράκων και των λιπαρών στη διατροφή.

Οι επιστήμονες υπογραμίζουν πως τροποποιώντας τη διατροφή σας και υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες, μπορείτε να βελτιώσετε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και να προστατεύσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Διαδώστε το Εδώ ζεις