Τι βρίσκεται θαμμένο στα θεμέλια της Αγιά Σοφιάς… Νέα διάσταση στα…μυστήρια του ναού από επιστήμονα

Πολιτισμός

Συνεχίζει να μας εκπλήσσει η Αγιά Σοφιά, αν αληθεύουν οι εκτιμήσεις επιστήμονα πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, δίνει νέα διάσταση στα…μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς!

Ο κ. Aslan δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabah, ότι κάτω κάτω από τον ιστορικό ναό, οι Βυζαντινοί έχουν θάψει τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι! Υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Τι κρύβουν οι υπόγειες στοές κάτω από την Αγία Σοφία - MeaCulpa

Επίσης, ο Τούρκος καθηγητής, ο οποίος έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια πάνω στην έρευνα γύρω από την Αγία Σοφία, ισχυρίζεται πως τα θεμέλιά της στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και πως στην αρχή των θεμελίων του ιστορικού ναού, έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού.

Ο λόγος ο οποίος οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού χρυσό και ασήμι, δεν είναι άλλος -κατά τον Τούρκο καθηγητή- απλό τη προστασία του ναού από κάθε καταστροφή.

Επιπλέον, ο Aslan, όπως αναφέρει το dogma.gr, υποστηρίζει ότι κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχει ένας ακόμη ναός, υπόγειος αυτή τη φορά, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος. Μάλιστα, ο Aslan στο βιβλίο του κάνει λόγο για εσχατολογικό συμβολισμό.

Η τοιχογραφία της Αγιά Σοφιάς που σκότωνε όποιον Τούρκο ...