Το δέντρο των παρακλήσεων στην Παναγιά… Συρρέουν χιλιάδες άτεκνα ζευγάρια από όλο τον κόσμο

Ο τόπος μας

Κάθε χρόνο ανήμερα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως εορτάζει η Παναγιά η Τσαμπίκα, η Κυρά. Χαρακτηρίζεται προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών…

Βρίσκεται στο ανατολικό μερος της Ρόδου και μολις 32 χιλιόμετρα απο την πολη.Για να φτάσεις να προσκυνήσεις τη θαυματουργή εικόνα πρέπει να ανέβεις περίπου τριακόσια σκαλιά. Είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα αρκετά ψηλό λόφο, γι’ αυτό και οι ντόπιοι το ονομάζουν «Τσαμπίκα η ψηλή».

Η Παναγιά  χαρίζει τη μητρότητα σε χιλιάδες ζευγάρια, που έχουν χάσει κάθε  ελπίδα….  Εκατοντάδες είναι οι μαρτυρίες άτεκνων ζευγαριών, που έλαβαν την χάρη της Κυράς και απέκτησαν ένα παιδί, που παραδοσιακά βαπτίζουν Τσαμπίκο ή Τσαμπίκα.

Μπροστά από τη θαυματουργή εικόνα, αλλά και σε ένα δέντρο που βρίσκεται έξω από την εκκλησία, βλέπει κανείς τάματα από όλον τον κόσμο.  Στους τοίχους βρίσκονται κρεμασμένα ευχαριστήρια γράμματα ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Αλλά και στη θαυματουργή εικόνα, τα κέρινα ομοιώματα των βρεφών είναι δεκάδες. Γυναίκες από κάθε γωνιά της Γης έχουν αφήσει το δικό τους τάμα, προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο παιδί και την ευλογία της μητρότητας. Φωτογραφίες Christina M.