Αν και στην Αττική, θα νομίζετε ότι είστε σε νησί των Κυκλάδων.

Ταξιδεύοντας...

Σε έναν τόπο όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως η Αττική, είναι πραγματικά δύσκολο να βρείτε άγνωστα μέρη για κολύμπι. Ένα από αυτά που ίσως κάποιοι δεν το γνωρίζουν είναι το ΚΑΠΕ Σουνίου, που οφείλει την ιδιόμορφη ονομασία του στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πρόκειται για έναν κολπίσκος με καταγάλανα νερά, που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις θάλασσες της Αττικής που έχετε συνηθίσει. Περισσότερο θα έχετε την αίσθηση ότι είστε σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.

Η τοποθεσία της παραλίας την κάνει μοναδική, έχοντας θέα στο ακατοίκητο νησάκι Πάτροκλος. Στην ακτή κυριαρχεί το βότσαλο και το ψιλό χαλίκι. Δέντρα δεν υπάρχουν, η όποια φυσική σκιά προκύπτει από τις σπηλιές που δημιουργούν τα βράχια. Επομένως χρειάζεστε ομπρέλα, καθώς δεν υπάρχουν ούτε beach bar, ούτε ξαπλώστρες.

Το ΚΑΠΕ Σούνιο απέχει 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, 45 χιλιόμετρα από την Γλυφάδα και περίπου 60 χιλιόμετρα από τον Πειραιά.

Για να φτάσετε στην παραλία, θα χρειαστεί να κατεβείτε (και φυσικά να ανεβείτε στην επιστροφή) περίπου 100 σκαλιά, χωρίς να υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας -σίγουρα, όμως, απαιτείται προσοχή.