Πρωτάθλημα Σούμο και στην Ελλάδα;

Και όμως συμβαίνει...

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σούμο έχει αρχίσει… Πρόκειται αναμφίβολα για μία… ιστορική στιγμή.

Η διοργάνωση, θα φιλοξενηθεί στο Δυτικό Κλειστό Γήπεδο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού, του Δήμου Αχαρνών, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Το ενδιαφέρον για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σούμο, είναι πολύ μεγάλο και έχουν δηλώσει συμμετοχή 180 αθλητές. Το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συγκεντρώσει τους καλύτερους Ελληνες αθλητές.

Το σούμο είναι ανταγωνιστική μορφή πάλης στην οποία ο ένας παλαιστής (ρικίσι) επιχειρεί να σπρώξει τον άλλο παλαιστή έξω από ένα κυκλικό δακτύλιο (ντόχιο) ή να τον αναγκάσει να ακουμπήσει το έδαφος με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός του πέρα από τα πέλματα των ποδιών. Το άθλημα προέρχεται από την Ιαπωνία, τη μόνη χώρα στην οποία ασκείται επαγγελματικά.

Οι περισσότεροι παλαιστές σούμο πρέπει να ζουν σε κοινοτικούς «στάβλους» εξάσκησης σούμο, γνωστούς στα ιαπωνικά ως χέγια, όπου όλες οι πλευρές της καθημερινής ζωής, από τα γεύματα μέχρι τον τρόπο ντυσίματος, υπαγορεύονται από αυστηρές παραδόσεις.