Επιστήμονες: Γιατί, ειδικά οι γυναίκες, πρέπει να τρώνε το πρωί σοκολάτα και χωρίς τύψεις…

Διατροφή

Φαίνεται πως  ήρθε η ώρα να απολαύσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα, χωρίς τύψεις. Ερευνητές του νοσοκομείου Brigham and Women’s, του δεύτερου μεγαλύτερου εκπαιδευτικού νοσοκομείου του Harvard Medical School, υποστηρίζουν ότι η σοκολάτα στη διατροφή μας μπορεί να μας ωφελήσει.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί, σε βάθος χρόνου, να μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος και να βελτιώσουμε το σάκχαρο. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 3 ομάδες γυναικών που βρίσκονται σε μετακλιμακτηριακή φάση. Το πρώτο γκρουπ περιελάμβανε γυναίκες που έτρωγαν 100 γραμμάρια σοκολάτας μέσα σε μια ώρα από εκείνη που ξυπνούσαν. Το δεύτερο γκρουπ γυναικών έτρωγε την ίδια ποσότητα μια ώρα πριν πάει για ύπνο το βράδυ, ενώ το τρίτο γκρουπ δεν έτρωγε καθόλου σοκολάτα μέσα στην ημέρα.

Οι μετρήσεις που έγιναν σε βάθος χρόνου, έδειξαν πως η ομάδα των γυναικών, που έτρωγε το πρωί 100 γραμμάρια σοκολάτας, δεν σημείωσε αύξηση βάρους. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι είχαν όρεξη, ισορροπία στα μικρόβια του εντέρου και βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι φυσιολογικοί μηχανισμοί που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους επηρεάζονται όχι μόνο από το τι τρώμε, αλλά και το πότε τρώμε κάτι. Σημειώνουν ότι “οι εθελόντριες δεν πήραν βάρος, μολονότι αύξησαν την πρόσληψη θερμίδων”. Όπως τονίζουν, “τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πως η σοκολάτα μείωσε την πρόσληψη κατά βούλησης ενέργειας, συμπέρασμα που είναι σύμφωνο με την μείωση που παρατηρήθηκε σε πείνα, όρεξη και την επιθυμία για γλυκά, τα οποία είχαν καταγραφεί σε προηγούμενη έρευνα”.

Σύνολο επισκέψεων 2,049 , Σήμερα 2