Γνωρίζετε ότι υπάρχουν τροφές που σας γερνούν πρόωρα; Ποιες δεν πρέπει να καταναλώνετε για να παραμείνετε νέοι…

Διατροφή

Η μάχη ενάντια στη φθορά είναι δύσκολη και πρέπει να είναι συνεχής… Άλλοι βάζουν κρέμες, άλλοι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής και κάποιοι προχωρούν σε χειρουργικές επεμβάσεις για να διατηρηθούν νέοι.

Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουν όλα αυτά αν η διατροφή, που ακολουθούν, δεν είναι η σωστή… Υπάρχουν, μάλιστα, κάποια τρόφιμα τα οποία θεωρείται ότι κάνουν κακό στον οργανισμό και μάλιστα σας… γερνάνε, πριν την ώρα σας…

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να παραμείνετε νέοι και ενεργοί, παρά την αύξηση της ηλικίας σας.

1. Ζάχαρη: Όταν η ζάχαρη υπάρχει σε υπερβολική ποσότητα στον οργανισμό προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό. Χάνοντας το δέρμα την ελαστικότητα του, δημιουργούνται ρυτίδες.

2. Αλάτι: Σε μικρές ποσότητες ωφελεί τον οργανισμό, όταν το παρακάνετε όμως έχει αντίκτυπο στο σώμα και ειδικά στο δέρμα σας. Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση σε κάνει να αισθάνεσαι κόπωση και να φαίνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Μετά την κατανάλωση ενός αλμυρού γεύματος, το πιθανότερο είναι ότι το πρωί θα ξυπνήσετε με πρησμένο πρόσωπο, λόγω της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από το αλάτι.

3. Αλκοόλ. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα με όλες τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. Για να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ελαστικότητά του, το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Οτιδήποτε του αφαιρεί την υγρασία, μπορεί να προσθέσει χρόνια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με το αλκοόλ προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ προκαλεί πρόβλημα και στο συκώτι που είναι το όργανο αποτοξίνωσης του οργανισμού.

DRINKS

4. Τηγανητά. Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο. Τα περισσότερα περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά. Επιπλέον, έχουν πολλές θερμίδες και συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους, το οποίο συνδέεται με πολλές ασθένειες, γήρανση της επιδερμίδας και εν τέλει λιγότερα χρόνια ζωής.

5. Αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά. Είναι ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη και αφυδατώνουν το σώμα. Ένας σημαντικός λόγος για να τα αποφεύγετε είναι ότι βλάπτουν σοβαρά τα δόντια σας. Τα αναψυκτικά περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. Τα χαλασμένα δόντια σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ότι είστε, ενώ οι κενές θερμίδες τους δεν έχουν απολύτως κανένα όφελος.

6.. Γαλακτοκομικά: Σύμφωνα με διατροφολόγους κάποιοι άνθρωποι γερνούν πιο γρήγορα λόγω της κατανάλωσης γαλακτοκομικών. Τα γαλακτοκομικά, όπως επισημαίνουν, μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, φαγούρα και φολίδες, καθώς και ερεθισμό και φλεγμονή. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τα συμπτώματα να υποχωρούν όταν αφαιρούν τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή τους.

7. Λιπαρές πρωτεΐνες: Τροφές όπως το μπέικον και τα λουκάνικα περιέχουν πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Όταν τρώτε συχνά τέτοια τρόφιμα, ανεβαίνουν η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα, ενώ αυξάνεται το σωματικό βάρος σας και τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Οι πρωτεΐνες με πολλά λιπαρά απαιτούν περισσότερο χρόνο και ενέργεια για την πέψη και την απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

8. Κορεσμένα λιπαρά: Μια διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά και τυριά, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία σας. Σε συνδυασμό με τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, συμβάλλουν στην αύξηση της φλεγμονής και του σωματικού βάρους.

 1,186 Σύνολο επισκέψεων,  1 Σήμερα είδαν