Σας αρέσει η σοκολάτα; Αυτά είναι τα καλά νέα για την υγεία σας, για να μην την στερηθείτε…

Διατροφή

Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα….

Είναι πάρα πολλές οι έρευνες των επιστημόνων που έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει, ιδίως, η μαύρη σοκολάτα στην υγεία σας. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβανόλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο να μειωθεί η υπέρταση, που προκαλεί κινδύνους για καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι φλαβανόλες βρίσκονται επίσης σε μερικά φρούτα, όπως μήλα, αχλάδια, σταφύλια και βατόμουρα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Walden, στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν πάνω από 14.000 άτομα. Οι επιστήμονες κατέγραψαν την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή συχνότητα των συμμετεχόντων σε καθιστή στάση και σε φάση ηρεμίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το να καταναλώνει κανείς πάνω από τέσσερις μπάρες από μαύρη σοκολάτα την εβδομάδα μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση. “Η πίεση του αίματος των συμμετεχόντων μειώθηκε σημαντικά όταν κατανάλωναν περισσότερη μαύρη σοκολάτα”,, καταγράφεται στην έρευνα των επιστημόνων.

Επιπλέον, μια αυστραλιανή μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση μετά από ανάλυση 15 προηγούμενων ερευνών. Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, “έχουμε διαπιστώσει ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει σε μέτριο βαθμό την αρτηριακή πίεση για άτομα με υπέρταση, αλλά όχι για άτομα με φυσιολογική αρτηριακή πίεση”.

Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες, για να διαπιστωθεί εάν η μαύρη σοκολάτα ή ακόμα και τα ροφήματα με κακάο θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε κάποια μακροχρόνια θεραπεία για την υπέρταση.

Βέβαια πρέπει να αναφερθεί ότι η κατανάλωση υπερβολικής σοκολάτας μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους που θα φέρει αυξήσει, αντί να μειώσει, την αρτηριακή πίεση. “Οπότε, δεν συνιστούμε σε καμία περίπτωση να αρχίσετε να τρώτε πολλές μαύρες σοκολάτες”, λένε οι ερευνητές.

 1,137 Σύνολο επισκέψεων,  61 Σήμερα είδαν