Το θρυλικό νησί που θέλουν να γίνει το ελληνικό “Μόντε Κάρλο”. Η επένδυση για Κροίσους

Ο τόπος μας

Η έγκριση της επένδυσης στον Σκορπιό, φέρνει αισιοδοξία για το μέλλον στο Μεγανήσι αλλά και την Λευκάδα, που θα μπουν δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, γίνεται σημείο αναφοράς, όχι μόνο στο Ιόνιο Πέλαγος αλλά στη Μεσόγειο. Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, προχωρά σε μία επένδυση με 7 vip σουίτες, 12 επαύλεις από μηδενική βάση, ανάπλαση των χώρων με αθλητικές εγκαταστάσεις, με παιδότοπους, με τεχνητή λίμνη, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 165 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται, για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον Τουρισμό. Θα είναι το πρώτο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδας και ένα από τα λίγα στη Μεσόγειο, που θα απευθύνεται σε κροίσους, σε μεγιστάνες, σε εκείνους που πληρώνουν μια υπερπολυτελή ιδιωτικότητα, για την αναψυχή ή τις διακοπές τους.

«Η περιοχή μας, θα γίνει διεθνής πόλος έλξης. Θα δεχτεί τουρίστες υψηλού επιπέδου. Θα τονώσει την τοπική οικονομία, κάτι που άρχισε να φαίνεται, καθώς δεν είναι λίγοι, εκείνοι που απασχολούνται τόσο ως μόνιμο προσωπικό, όσο και στα συνεργεία της επένδυσης», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας.

Πώς το Μεγανήσι κερδίζει 300.000 ευρώ από την επένδυση Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

Η επόμενη ημέρα φέρνει αισιοδοξία στους κατοίκους του Μεγανησιού, καθώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και για τον δήμο γιατί από την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα εισπράξει περίπου 500 χιλιάδες ευρώ, σημαντικό ποσό για ένα μικρό νησί.

Η επένδυση στον Σκορπιό δεν “σβήνει” το μύθο του Ωνάση. Άλλωστε, οι τάφοι του Αριστοτέλη, της Χριστίνας, του Αλέξανδρου και της αδελφής του Ωνάση, είναι στο νησί, στην εκκλησία Παναγίτσα. Τα υπάρχοντα κτήρια, συντηρούνται και ανακατασκευάζονται σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των υψηλών επιπέδου φιλοξενούμενων. Στην παρούσα φάση, στον Σκορπιό ολοκληρώνονται χωματουργικές εργασίες, παρεμβάσεις σε δρόμους και σε διάφορες εγκαταστάσεις.

Η υπογραφή της ΚΥΑ, στις 31.12.20 έδωσε το πράσινο φως για την μεγάλη αυτή επένδυση, και είναι πολλοί αυτοί που ελπίζουν ότι τα επόμενα χρόνια με επίκεντρο το Σκορπιό, “η περιοχή θα γίνει το ελληνικό Μόντε Κάρλο”.

Σύνολο επισκέψεων 515 , Σήμερα 1