Εντυπωσιάζει… Όμως, δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί το γλυπτό δεν ολοκληρώθηκε. Εικόνες

Πολιτισμός

Βλέπετε το μνημειώδες ημίεργο γλυπτό της Σάμης, μεγέθους μεγαλύτερου του φυσικού, γλυπτό της Ύστερης Αρχαιότητας, το οποίο ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο σωστικών ανασκαφών και θα αποτελέσει έκθεμα στο πλαίσιο του εκθεσιακού Προγράμματος του νέου Μουσείου της Κεφαλονιάς.

Προέρχεται από σαρκοφάγο και εντυπωσιάζει λόγω μεγέθους, αλλά και επειδή αποτελεί ένα έργο τέχνης που σώζει στο ακέραιο ίχνη της ίδιας της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Σάμης, την ομώνυμη με την νήσο κατά την Κλαύδιο Πτολεμαίο, κατά τους τελευταίους αιώνες της Αρχαιότητας.

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα εξωτερικοί χώροι

Σωστική ανασκαφή τμήματος του νοτίου νεκροταφείου της αρχαίας Σάμης το 1977

Δεν θα μάθουμε ποτέ τον λόγο για τον οποίο το γλυπτό δεν ολοκληρώθηκε. Η μη ολοκλήρωση, ωστόσο, δεν αφαιρεί σε τίποτε από την επιστημονική ή την καλλιτεχνική του αξία.

Το μνημειώδες γλυπτό σώζει όλα εκείνα τα στοιχεία που επιτρέπουν στους αρχαιολόγους να μελετήσουν την τεχνική του γλύπτη και του εργαστηρίου που λειτουργούσε στην Σάμη κατά την Ύστερη Αρχαιότητα. Ως non finito παραμένει για τον θεατή αποκαλυπτικό της καλλιτεχνικής δημιουργίας εν τω γίγνεσθαι.

Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρεί στην ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου με προϋπολογισμό 7.134.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Φωτογραφίες από το υπουργείο Πολιτισμού.

Μπορεί να είναι εικόνα γλυπτό και μνημείο

Σύνολο επισκέψεων 1,506 , Σήμερα 1