Η μέρα που… γέννησε μία μεγάλη κυρία. Στη φωνή της… λύγισε ακόμη και ο Ανδρέας. Βίντεο

Πρόσωπα Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα, στις 22 Νοεμβρίου του 1934, γεννήθηκε η λαϊκή τραγουδίστρια Μαργαρίτα (Ρίτα) Σακκελαρίου. Θεωρείται η “βασίλισσα” του λαϊκού τραγουδιού και αναγνωρίζεται ως μία απο τις “μεγάλες” κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, εν γένει.

Μετά το θάνατο του πατέρα της παντρεύεται στα 14 της, γίνεται δυο φορές μητέρα και χωρίζει. Δουλεύει μαζί με τη μητέρα της στα Λιπάσματα, αργότερα μόνη της στου Παπαστράτου, ενώ μια περίοδο δούλεψε μέχρι και στη χωατερή.

Στα 35 της, θα κάνει ένα δεύτερο γάμο με τον παλαιστή Στέφανο Σιδηρόπουλο με τον οποίο απέκτησε αλλά 3 παιδιά. Με το Στέφανο Σιδηρόπουλο αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μαγαζί στη νυχτερινή Αθήνα το περίφημο «Κουίν Αν», στην Εθνική οδό.

Το μαγαζί αυτό στα επτά χρόνια λειτουργίας του – όσο περίπου άντεξε και ο δεύτερος γάμος της – το επισκέφτηκαν πολλοί διάσημοι ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι γνωστή η συμπάθεια που είχε ο ένας για τον άλλο με κέντρο του ενδιαφέροντος αυτού το τραγούδι «Αυτός ο άνθρωπος» που κυκλοφόρησε το 1979 και συνηθίζεται να λέγεται ότι το τραγούδι αυτό έκανε τον Ανδρέα Παπανδρέου να χορέψει.

Ρίτα Σακελλαρίου: Ο γάμος στα 14, η τεράστια καριέρα, ο θάνατος που τσάκισε  τη ζωή της και η ανεκπλήρωτη επιθυμία της - i-diakopes.gr

Στις 28 Αυγούστου του 1998 εισήχθη σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και μετέβη στην Αμερική  για χημειοθεραπείες. Το καλοκαίρι του 1999 εμφανίστηκε για τελευταία φορά μπροστά σε κοινό, σε μια σειρά συναυλιών στην Αυστραλία μαζί με τον Γιάννη Ντουνιά και τον Θανάση Κομνηνό.

Η κατάσταση της όμως επιδεινώθηκε και όταν επανήρθε στην Ελλάδα, εισήχθη στο νοσοκομείο «Υγεία». Έφυγε από τη ζωή στις 6 Αυγούστου του 1999.

Σύνολο επισκέψεων 11,204 , Σήμερα 5