Στις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες αυτή που φέρει το όνομα διάσημου ηθοποιού… Βίντεο

Ο τόπος μας

Η παραλία του Άντονι Κουίν στη Ρόδο έχει αναδειχθεί στις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο, TripAdvisor, σύμφωνα με τις κριτικές και αξιολογήσεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών.

Η ιστορία της βάφτισης της συγκεκριμένης παραλίας με το όνομα του διάσημου ηθοποιού έγινε με κινηματογραφικό τρόπο. Άλλωστε, τα ΜΜΕ της εποχής είχαν αφιερώσει αρκετό μελάνι για να περιγράψουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην ονομασία αυτή.

Η ιστορία ξεκινά το 1960. Στα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» όπου πρωταγωνιστούσε ο Άντονι Κουίν, ένα μέρος των γυρισμάτων επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί σε έναν όρμο. Παραλία με βοτσαλάκι, πεύκα και γαλαζοπράσινα νερά. Το όνομα της παραλίας αυτής μέχρι τότε ήταν Βάγιες.

Ο ηθοποιός μαγεύτηκε από την ομορφιά του τοπίου. Αποφάσισε έτσι να αγοράσει αυτόν τον μικρό όρμο για να δημιουργήσει εκεί ένα χώρο ξεκούρασης για ηθοποιούς και γενικότερα ανθρώπους του κινηματογράφου. Στην πρωτοβουλία του αυτή βρήκε, αρχικά, αρωγό το Ελληνικό κράτος. Του παραχωρήθηκε λοιπόν την έκταση για ένα συμβολικό για την εποχή ποσό. Ως δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του ηθοποιού στην προώθηση της Ελλάδας.

ρόδος η παραλία άντονι κουίν

Τελικά, μέσω πολλών γραφειοκρατικών προβλημάτων που προέκυψαν, η παραλία δεν περιήλθε ποτέ στην κυριότητα του ηθοποιού. Το γεγονός αυτό του προκάλεσε πικρία την οποία είχε μέχρι τον θάνατό του τον Ιούνιο του 2001 σε ηλικία 86 ετών. Παράλληλα, το σήριαλ της κυριότητας της παραλίας κρατά μέχρι σήμερα με πρωταγωνιστές το Ελληνικό κράτος και τη χήρα του ηθοποιού.

Για τους κατοίκους της Ρόδου πάντως, η παραλία φέρει το όνομά του και αυτό ως γεγονός θα θυμίζει για πάντα το πέρασμά του από τα μέρη μας, και το πόσο πολύ αγάπησε τη χώρα αυτή. Άλλωστε, τόσο η Κρήτη, όσο και η Ρόδος έχουν μόνο ευχάριστα να θυμούνται από αυτόν.

Ο κόλπος Anthony Quinn είναι μια όμορφη και πλήρως οργανωμένη παραλία που εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται ετησίως.

Δείτε την παραλία από ψηλά σε ένα ωραίο βίντεο από το haanity