Η μαγεία της φύσης… Τρέχουν από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν ένα μοναδικό φαινόμενο

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Ένα μοναδικό φαινόμενο συμβαίνει στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Από τα μέσα Μαρτίου ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές!

Περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια λουλούδια ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές, όπου η μαγεία της φύσης δημιουργεί εντυπωσιακό σκηνικό. Αυτή την εποχή οι ανθισμένες ροδακινιές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία έως και την Αμερική! Άλλωστε, το μέρος αυτό βρίσκεται στη λίστα με τα 10 πιο ανθισμένα μέρη του κόσμου. Η ανθοφορία των δέντρων ξεκίνησε και θα βρίσκεται στο απόγειό της το δεκαήμερο από τις 20 Μαρτίου.

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.