Πιπεριές Φλωρίνης. Γιατί είναι πολύ σημαντικές για την υγεία και πρέπει να καταναλώνονται συχνά

Διατροφή

Η πιπεριά Φλωρίνης είναι μία ποικιλία κόκκινης πιπεριάς, η οποία καλλιεργείται κυρίως στα χωριά της Φλώρινας.

Οι κόκκινες πιπεριές ήρθαν από τη Νότια και Κεντρική Αμερική και ειδικότερα από τη Βραζιλία και το Μεξικό στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Εκατό περίπου χρόνια αργότερα, έφτασαν και στην Ελλάδα. Εκεί όμως που ευδοκίμησε η συγκεκριμένη πιπεριά και προσαρμόστηκε στις εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες ήταν τα φημισμένα για την ευφορία τους χώματα της Φλώρινας.

Μέχρι το 1950 η κόκκινη πιπεριά είχε εξελιχθεί σε σημαντικό προϊόν της περιοχής, ωστόσο το 99% της παραγωγής προοριζόταν για ξήρανση. Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα είδη της πιπεριάς δεν μπορούν να αποξηρανθούν. Τέλος, οι περισσότερες πιπεριές που εμφανίζονται Φλωρίνης δεν είναι παρά παραλλαγές του πραγματικού είδους. Οι αληθινές πιπεριές Φλωρίνης αρχίζουν να κοκκινίζουν μετά τις 15 Αυγούστου, μέχρι τότε είναι πράσινες.

Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη διαφόρων προβλημάτων. Οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεωρούνται ιδανικοί σύμμαχοι για την υποστήριξη του οργανισμού μας. Ειδικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών ή καταστάσεων που υποβάλουν τα κύτταρα μας σε οξειδωτικό στρες. Είναι ενδεικτικό ότι περιέχουν 30 διαφορετικά αντιοξειδωτικά και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικές διατροφικά.

Περιέχουν περισσότερο από το 200% ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C! που βοηθάει στη σωστή απορρόφηση του σιδήρου. Οι συνδυασμένες επιδράσεις της βιταμίνης Α και C έχουν δημιουργήσει μια σπουδαία αντιοξειδωτική ικανότητα, και με το λυκοπένιο στο μίγμα, η κόκκινη πιπεριά γίνεται μια κορυφαίο superfood. Το λυκοπένιο είναι αυτό που κάνει τις ντομάτες και τις πιπεριές κόκκινες. Η κόκκινη πιπεριά είναι ένα από τα υψηλότερα λαχανικά σε λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη πολλών ειδών καρκίνου συμπεριλαμβανομένων του προστάτη και των πνευμόνων.

Επίσης είναι μια σπουδαία πηγή βιταμίνης Β6 και φολικού οξέος που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αναιμίας. Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης δεν περιέχουν καψαϊκίνη, όπως οι κόκκινες πιπεριές τσίλι. Οπότε έχουν μια ήπια θερμογονική δράση που ενισχύει το μεταβολισμό μας, χωρίς όμως να αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός.

Σύνολο επισκέψεων 4,012 , Σήμερα 2