Χάρμα οφθαλμών… Λίγο πριν “φορέσει” τα καλά της… Εικόνες

Πολιτισμός

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, θα υποδεχθεί, συμβολικά, στις 24 Μαρτίου 2021, τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χώρα μας στην 200στη επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, ένα γεγονός που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η Ελλάδα αποκτά ένα εμβληματικό πολιτιστικό χώρο, σύγχρονων προδιαγραφών που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο πολιτιστικό της κεφάλαιο. Η Εθνική Πινακοθήκη έχει αλλάξει μορφή.  Έχει υπερδιπλασιαστεί σε τετραγωνικά και είναι πλέον ένας οργανισμός με ένα νέο κτίριο, το οποίο ανταποκρίνεται απόλυτα στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΕΟΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ NATIONAL GALLERY"

Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ένα μουσείο εικαστικών τεχνών που ιδρύθηκε το 1900. Οι ιστορικές συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκινούν από τη μεταβυζαντινή περίοδο και τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (El Greco), που κατάγεται από τη λεγόμενη Κρητική Σχολή, καλύπτουν την επτανησιακή ζωγραφική, και αποκτούν διευρύνονται με έργα που αντιπροσωπεύουν την καλλιτεχνική δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους έως και σήμερα από την ανεξαρτησία μέχρι τις μέρες μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ανάμεσα στα έργα που κατέχει η Εθνική Πινακοθήκη είναι και αυτά της ευρωπαϊκής τέχνης των ζωγράφων Λορέντσο Βενετσιάνο, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, Γιάκομπ Γιόρντενς, Λούκα Τζιορντάνο, Τζοβάννι Μπαττίστα Τιέπολο, Φρανθίσκο Γκόγια, Ρέμπραντ, Ευγενίου Ντελακρουά καθώς και των Ελλήνων Γεωργίου Ιακωβίδη, Νικηφόρου Λύτρα, Νικόλαου Γύζη, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου, Γιάννη Μόραλη, Θεόφιλου, Γιώργου Ζαγγολόπουλου κ. ά.

Σύνολο επισκέψεων 1,343 , Σήμερα 4