Προσέξτε τα ούλα σας… Μπορεί να φέρουν σοβαρό πρόβλημα υγείας

Υγεία

Η περιοδοντίτιδα, μια ασθένεια των ούλων, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από οδοντικά προβλήματα από κακή αναπνοή έως αιμορραγία και απώλεια δοντιών. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα ανακάλυψαν ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα σε άλλα σημεία του σώματος, όπως την καρδιά.

Στη μελέτη της η ερευνητική ομάδα βρήκε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ περιοδοντίτιδας και ίνωσης -ουλή σε ένα προσάρτημα του αριστερού κόλπου της καρδιάς που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό που ονομάζεται κολπική μαρμαρυγή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η περιοδοντίτιδα σχετίζεται με μια μακροχρόνια φλεγμονή και η φλεγμονή παίζει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της κολπικής ίνωσης και στην παθογένεση της κολπικής μαρμαρυγής». Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι, εκτός από τη βελτίωση άλλων παραγόντων κινδύνου όπως το βάρος, τα επίπεδα δραστηριότητας, η χρήση καπνού και αλκοόλ, η περιοδοντική φροντίδα θα μπορούσε να βοηθήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση της κολπικής μαρμαρυγής. Πηγή JACC: Clinical Electrophysiology.

Σύνολο επισκέψεων 7,235 , Σήμερα 1