Οι πέντε πιο καθαρές παραλίες της Πάρου… Ποιες είναι παγκοσμίως γνωστές

Ο τόπος μας

Πέντε διάσημες παραλίες της Πάρου κέρδισαν τη γαλάζια σημαία των καθαρότερων στο νησί. Πρόκειται για τις, Λιβάδια, Λογαρά, Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή, Πούντα και Τσερδάκια.

Η μεγάλη αμμουδερή παραλία στην Πούντα, ανεπιφύλακτα χαρακτηρίζεται από τα πολυσύχναστα beach bar που συγκεντρώνουν χιλιάδες νέους που επιλέγουν την Πάρο για τις διακοπές τους. Η παραλία της Πούντα βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την Παροικιά και ακριβώς απέναντι από την Αντίπαρο.

Ίσως η πιο διάσημη, παγκοσμίως, παραλία είναι της Χρυσής Ακτής. Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραλία της Πάρου στην οποία θα δεις όλες τις ηλικίες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Είναι επίσης η καλύτερη παραλία για wind surfing στην Πάρο. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι βρίσκονται για διακοπές στο νησί θα περάσουν σίγουρα μια βόλτα από την παραλία Χρυσή Ακτή για να κάνουν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της.

Επίσης, τα Λιβάδια είναι η κεντρική παραλία της Παροικιάς, της πρωτεύουσας της Πάρου. Μεγάλη σε μήκος, καθώς ξεκινάει από το βορειοανατολικό άκρο της Παροικιάς και εκτίνεται για πάνω από 1 χιλιόμετρο. Τα Λιβάδια είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου.

Η Νέα Χρυσή Ακτή ή αλλιώς Τσερδάκια είναι μία μεγάλη πανέμορφη αμμουδιά και είναι παγκοσμίως γνωστή ως η ιδανικότερη παραλία της Μεσογείου για θαλάσσια σπορ. Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’90 στη Νέα Χρυσή Ακτή διοργανωνόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Windsurf προσελκύοντας λάτρεις του σπορ από όλο τον κόσμο.

Δημοφιλής είναι και η παραλία του Λογαρά. Αποτελείται από χοντρή άμμο και πράσινα πεντακάθαρα νερά. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, έχει αρκετές επιλογές όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ και διαθέτει γήπεδο για beach volley. Το πολυάριθμα δένδρα προσφέρουν δροσερή σκιά όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την θέα της Νάξου.