Δεν τους σταματά τίποτα… Ψυχή από ατσάλι και στο στήθος το χρυσό Παγκόσμιο μετάλλιο

Και όμως συμβαίνει...

Ο Κρητικός Μανώλης Στεφανουδάκης χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ, που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο Ελληνας Παραολυμπιονίκης κατέλαβε την πρώτη θέση στον ακοντισμό F54, με βολή στα 29.17μ. στην τελευταία του προσπάθεια. Παράλληλα, ο Στεφανουδάκης έγινε ο πέμπτος Ελληνας αθλητής που εξασφάλισε το εισιτήριό του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο Εμμανουήλ Στεφανουδάκης του Μιχαήλ γεννήθηκε στις 05 Απριλίου 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης και κατοικεί στη Γαλιά. Από τις 23 Απριλίου 2007, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, είναι παραπληγικός. Αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση, ωστόσο, η δυσκολία της μετακίνησης στο Ηράκλειο για τις προπονήσεις του, λόγω της έλλειψης υποδομών στον τόπο του, τον έκαναν να εγκαταλείψει την κολύμβηση και να ασχοληθεί με το στίβο.

Παγκόσμιος και ο Γκαβέλας

Τεράστια επιτυχία για τον αθλητή του Νέστορα Κολοβού στο Παγκόσμιο των ΑμεΑ, Νάσο Γκαβέλα όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ Τ11 με χρόνο 10.93, κάνοντας επίδειξη δύναμης σε μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση.

Εξασφάλισε παράλληλα και το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία Τ11.

Στο Νάσο, όταν ήταν περίπου στην ηλικία των δέκα ετών, παρουσιάστηκε η γονιδιακή νόσος του Stargardt, που σταδιακά προκάλεσε τη μείωση της όρασής του. Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας αθλητής με μειωμένη όραση, πάλεψε και σήμερα εντυπωσιάζει στους στίβους.

Η συμβουλή του σε όσους βλέπουν μόνο εμπόδια στον δρόμο για την επίτευξη των στόχων τους είναι: “Να κλείνεις τα μάτια και να ακολουθείς την καρδιά σου”.

Νάσος Γκαβέλας