Είναι ξακουστή. Αυτή η παραλία έχει τα πιο γαλανά νερά σε όλο τον κόσμο. Και είναι στην Ελλάδα μας…

Ο τόπος μας

Όσοι, και είναι πάρα πολλοί, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τα καταγάλανα νερά της, υπογραμμίζουν ότι δεν είναι παραλία, αλλά… αξιοθέατο. Είναι μία από τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο. Άλλωστε, δεν έχει μπει τυχαία στις πρώτες θέσεις σε λίστες των τουριστικών πρακτορείων, με τις καλύτερες θάλασσες στον κόσμο. Ο λόγος για τους Εγκρεμνούς στη Λευκάδα.

Μια «άγρια» εξωτική παραλία, η πρόσβαση στην οποία γίνεται, μετά το σεισμό του 2015, μόνο από θαλάσσης. Η  κατολίσθηση έχει αλλάξει το τοπίο, όμως η ομορφιά της παραμένει απαράμιλλη. Η παραλία είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο, καθώς  το ταξιδιωτικό περιοδικό Τravel + Leisure την έχει κατατάξει στα σημεία του κόσμου με τα πιο γαλανά νερά, πάνω και από τις εξωτικές Μαλδίβες.

Εγκρεμνοί Archives - Neopolis

Η διάσημη παραλία έχει μήκος 2 χλμ. Γύρω της υπάρχουν εντυπωσιακοί γκρεμοί, και θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου. Το τοπίο παραπέμπει στην Καραϊβική, καθώς τα νερά έχουν χρώμα τιρκουάζ και είναι πεντακάθαρα. Οι Εγκρεμνοί είναι μία από τις τρεις πιο γνωστές παραλίες της Λευκάδας, μαζί με το Πόρτο Κατσίκι και το Κάθισμα. Η διάσημη παραλία των Εγκρεμνών βρίσκεται στην νοτιοδυτική Λευκάδα σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη πόλη και 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το Νυδρί και τη Βασιλική. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Εγκρεμνοί Λευκάδας: Καταγάλανα νερά σε μία πανέμορφη παραλία - Η ...

Loading