Λέτε να υπάρχουν; Σε ποια θαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα βρήκαν όστρακα με… μαργαριτάρια

Και όμως συμβαίνει...

Και όμως υπάρχουν. Έχει διαπιστωθεί από επιστήμονες πως ο Ευβοϊκός κόλπος προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μαργαριτοφόρων οστράκων.

Ερευνητές θαλάσσιας βιολογίας-αλιευτικής δυναμικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι οποίοι φέρονται να μελετούν τη θαλάσσια ζωή στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου, όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ,  κατάφεραν να αλιεύσουν πέντε φυσικά μαργαριτάρια.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που έκαναν, δημιουργείται η δυνατότητα μιας νέας προοπτικής οικονομικής ανάπτυξης για τους αλιείς.

Ωστόσο, η νομοθεσία δεν είχε προβλέψει έως τώρα την ύπαρξη μαργαριτοφόρων οστράκων στις ελληνικές θάλασσες και δεν έχει το κατάλληλο πλαίσιο.

Λόγω της υπεραλιείας των συνηθισμένων οστράκων, καταγράφεται μεγάλη μείωση των πληθυσμών τους, με κίνδυνο να εξαφανιστούν από τις ελληνικές θάλασσες. Ταυτόχρονα οι επιστήμονες δηλώνουν ότι τα νέα μαργαριτοφόρα όστρακα θα αποτελέσουν μια ευκαιρία να αυξήσουν το εισόδημα τους οι αλιείς. Επισημαίνουν όμως πως “έτσι δημιουργείται ή αίσθηση ενός νέου Ελ Ντοράντο, αναζήτησης μαργαριταριών”…