Οι δύο ελληνικές ταινίες που διεκδικούν μία θέση στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ

Πολιτισμός

Η βραβευμένη, σε διεθνή φεστιβάλ και αναγνωρισμένη από το σύνολο της διεθνούς κριτικής, ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, διεκδικεί δυναμικά μία θέση στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ στηρίζει ως executive producer τη διεθνή διανομή της ταινίας. Τα «Μήλα» αποτελούν φαβορί στις προβλέψεις των σημαντικότερων διεθνών κινηματογραφικών Μέσων για τους φιναλίστ της 93ης απονομής των βραβείων Όσκαρ τον Απρίλιο.

Για την προώθηση της ελληνικής πρότασης στα βραβεία το Los Angeles Greek Film Festival και το UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture θα προβάλουν διαδικτυακά τα «Μήλα» την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, παρέχοντας τη δυνατότητα στο αμερικανικό κοινό και στους ψηφοφόρους της Ακαδημίας να δουν ελεύθερα την ταινία.

Στην ίδια πλατφόρμα θα διατίθεται και η βραβευμένη ταινία «Index» του Νικόλα Κολοβού που επίσης προσβλέπει σε μία θέση στην πεντάδα των υποψηφίων για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre συμμετέχει στην παραγωγή.

Η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου στην τελική ευθεία για τα Οσκαρ -Τι  γράφει ο διεθνής Τύπος | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Η εφημερίδα Los Angeles Times στην ηλεκτρονική της έκδοση γράφει για τα “Μήλα”: «Η πρόταση της Ελλάδας μάς φέρνει μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν είναι διαφορετική από τη δική μας, όταν ένας άγνωστος ιός ρίχνει ξαφνικά τους ανθρώπους σε αμνησία». Η εφημερίδα παραθέτει αποσπάσματα από συνέντευξη του Χρήστου Νίκου, σε ένα από αυτά ο Έλληνας σκηνοθέτης λέει: «Οι θεατές της ταινίας τη βρίσκουν επίκαιρη. Αισθάνονται τα στοιχεία της αβεβαιότητας για το μέλλον, της μοναξιάς και της απώλειας».

Η υπόθεση της ταινίας

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας που πάσχει από αμνησία μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Άρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Δείτε το trailer της ταινίας από το FeelgoodEntertainment

Σύνολο επισκέψεων 480 , Σήμερα 1