Και όμως, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει μαζί… μία ζωή. Αυτός είναι ο μακροβιότερος γάμος στον κόσμο. Βίντεο

Πρόσωπα

Κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν για γάμο… Και για κάποιους, ένας γάμος είναι όλη η ζωή τους… Αυτό το ζευγάρι του άρθρου παρά τη θέληση των γονιών τους, παντρεύτηκε κρυφά το 1941…  Από τότε πέρασαν 79 χρόνια και ο Χούλιο Σεζάρ Μόρα και η Βαλντραμίνα Κιντέρος παραμένουν μαζί…  Πλέον κατέχουν μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τον μακροβιότερο γάμο στον κόσμο. Ο Χούλιο είναι 110 ετών και γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1910, ενώ η Βαλντραμίνα είναι 104 ετών και γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1915.

Παντρεύτηκαν στις 7 Φεβρουαρίου 1941 κρυφά… Ο γάμος τους έγινε στην πρώτη εκκλησία που έκτισαν οι Ισπανοί στο Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ και σύμφωνα με το Γκίνες, είναι το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο. Ποιο είναι το μυστικό τους; «Σεβόμαστε και αγαπάμε ο ένας τον άλλο» λέει χαρακτηριστικά η Βαλντραμίνα.

Ο Χούλιο «πολιορκούσε» την αγαπημένη του με ποιήματα και γράμματα και εκείνη τον ερωτεύθηκε. Από τότε είναι μαζί. Και οι δύο τους είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και ζουν στην πρωτεύουσα της χώρας. Η κόρη τους, Σεσίλια, αναφέρει ότι και οι δύο είναι διαυγείς και δραστήριοι, αν και όχι τόσο ευκίνητοι όσο παλαιότερα. Το ζευγάρι από το Κίτο απέκτησε μία πολύ μεγάλη και ευτυχισμένη οικογένεια για την οποία είναι περήφανο: 11 εγγόνια 21 δισέγγονα και εννέα τρισέγγονα.

Δείτε το βίντεο από το sputniknews.gr