Δερματολόγοι: Αν θέλετε να έχετε δέρμα νεανικό και υγιές, αυτές οι 3 βιταμίνες είναι ιδανικές

Υγεία

Οι δερματολόγοι είναι σαφείς: Αν θέλετε το δέρμα σας να έχει ελαστικότητα και υγεία θα πρέπει να προσέξετε και τη διατροφή σας. Και οι τρεις βιταμίνες που βοηθούν το δέρμα να φαίνεται νεανικό και υγιές, είναι:

Η βιταμίνη Α

Το πιο διάσημο παράγωγό της είναι η ρετινόλη. Η ρετινόλη και τα ρετινοειδή,  είναι τα νούμερο ένα αντιγηραντικά συστατικά που προτείνουν οι δερματολόγοι. Δεσμεύει τους υποδοχείς στα κύτταρα του δέρματος, ενισχύοντας την προστατευτική λειτουργία της επιδερμίδας.

Η βιταμίνη Ε

Είναι βασικό στοιχείο στη βιομηχανία περιποίησης δέρματος. Είναι ένα ενυδατικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τον φραγμό του δέρματος και βελτιώνει την ενυδάτωση του. Προστατεύει επίσης τις μεμβράνες των κυττάρων του δέρματος από την οξείδωση από τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά όταν το δέρμα χτυπιέται από τις ακτίνες UV. Στην πραγματικότητα, η βιταμίνη έχει προστατευτικά οφέλη από την υπεριώδη ακτινοβολία όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C. Η τοπική βιταμίνη Ε έχει επίσης αναδειχθεί ως δημοφιλής θεραπεία για μια σειρά δερματικών παθήσεων, λόγω των αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων.

Η βιταμίνη C

Είναι ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Μειώνει το σχηματισμό χρωστικών και προστατεύει από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Eξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες για να προστατεύει από βλάβες που προκαλούνται στα κύτταρα του δέρματος από πράγματα, όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV.