Τι; δεν σας αρέσουν οι μπάμιες; Μάθετε πόσο σας προστατεύουν από σοβαρή ασθένεια και ξανασκεφτείτε το…

Διατροφή

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να φάν ε τις μπάμιες… Όμως, αν μάθετε για τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό σας, σίγουρα θα αλλάξετε άποψη…

Πέραν του ότι έχουν λίγες θερμίδες, οι μπάμιες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Α, θειαμίνη, Β6, C, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, ασβέστιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Συνιστώνται ιδιαίτερα για τις εγκύους, λόγω του ότι περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για το σχηματισμό του νευρικού σωλήνα του εμβρύου, μεταξύ τεσσάρων και 12 εβδομάδων της κύησης.

Οι μπάμιες περιέχουν ολιγομερή κατεχίνες και βλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις πιθανότητες  εμφάνισης του καρκίνου…

Πάρα πολλές επιστημονικές έρευνες μελέτησαν διεξοδικά τις μπάμιες και διαπίστωσαν τα οφέλη στον οργανισμό σας:

Η λεκτίνη είναι ένα είδος πρωτεΐνης το οποίο βρίσκεται στις μπάμιες, τα φιστίκια και τα φασόλια. Η λεκτίνη της μπάμιας χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τα ανθρώπινα κύτταρα από τον καρκίνο του μαστού. Η θεραπεία, μείωσε την εμφάνιση των καρκινικών κυττάρων κατά 63%, ενώ όλο και περισσότερες έρευνες εμφανίζονται για να επιβεβαιώσουν τα οφέλη της στον τομέα αυτό. Οι ερευνητές υποδεικνύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και μη επαρκούς κατανάλωσης μπάμιας, καθώς αυτό οδηγεί σε μεταβολές του DNA, οι οποίες οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου.

Επίσης μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι μπάμιες καθαρίζουν τον εντερικό σωλήνα με τις αδιάλυτες φυτικές ίνες τους και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου-ορθού όγκου. Ενισχύουν και βοηθούν στην εξασφάλιση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών και να αποφευχθεί η μετατροπή των κυττάρων.

Παράλληλα, μειώνουν την κακή χοληστερόλη, βοηθούν στην εγκυμοσύνη και την εμβρυϊκή πρόοδο, αποτελούν αποτοξινωτικό του δέρματος, θεραπεύουν γεννητικές διαταραχές, βοηθούν στις εκδηλώσεις του άσθματος, τoνώνουν το ανοσοποιητικό.