Ξεκινήστε από σήμερα… Η δόση που μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης…

Διατροφή

Πολλοί χρησιμοποιούν την μουστάρδα επειδή δίνει γεύση και πικάντικη νότα στο πιάτο μας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η μουστάρδα είναι πηγή υγείας και ασπίδα προστασίας για την υγεία μας.

Σύμφωνα με επιστήμονες, ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα καθημερινά βοηθάει στη μείωση των επιπέδων «κακής» χοληστερίνης. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, του Ηνωμένου Βασιλείου, η παρουσία στην καθημερινή διατροφή μουστάρδας ολικής αλέσεως μειώνει τα επίπεδα “κακής” χοληστερόλης στο αίμα.

Η μουστάρδα περιέχει νιασίνη, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και προστατεύει τις αρτηρίες από την αθηροσκλήρωση (τη συσσώρευση πλάκας). Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της ροής του αίματος και προστατεύει τον οργανισμό από την υπέρταση.

Η μελέτη διερεύνησε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης μιας γεμάτης κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως καθημερινά για μια περίοδο 12 εβδομάδων. Σε ένα σύνολο 42 συμμετεχόντων, το 86% είχε σημαντική πτώση στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους. Στο πείραμα συμμετείχαν υπέρβαροι και παχύσαρκοι εθελοντές ηλικίας 40 έως 70 ετών, οι οποίοι κατανάλωναν τη μουστάρδα είτε πάνω σε ένα μικρό κράκερ είτε μόνη της πριν τον ύπνο κάθε βράδυ. Το προϊόν ήταν της ίδιας μάρκας και με την ίδια σύνθεση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μερικοί από τους συμμετέχοντες έχουν κατεβάσει τα επίπεδα χοληστερόλης τους κατά 10%, στο ασφαλές ανώτατο όριο. Επιπλέον, η μουστάρδα βοηθά στην ομαλοποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και έχει οφέλη στην υγεία προδιαβητικών ασθενών.

 1,937 total views,  6 views today