Ποιος είπε ότι τα αγάλματα είναι ακίνητα;

Πολιτισμός

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σπουδαία περιοδική έκθεση «Ανοιχτοί ορίζοντες. Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές», που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Μουσείων της Βικτώριας Αυστραλίας.

Όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι συντηρητές και οι αρχαιολόγοι του πρώτου Μουσείου της χώρας, ταξίδεψαν ως την άλλη άκρη της γης, για να εργαστούν και να εγγυηθούν τον ασφαλή εγκιβωτισμό, τη μεταφορά και την επανατοποθέτηση των αρχαίων έργων, πίσω στη μόνιμη θέση τους.

Τα έργα της αρχαίας ελληνικής τέχνης ταξίδευαν πάντα, τόσο στον καιρό τους, όσο και στην εποχή μας. Κι από όλα τα Μουσεία της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό έχει τα πρωτεία στον σύντομο δανεισμό μετακινήσιμων με ασφάλεια έργων, αφού υπολογίζεται πως κάθε στιγμή του χρόνου, έργα των Συλλογών του φιλοξενούνται σε πολλά μεγάλα Μουσεία του πλανήτη, χαρίζοντας φως και συγκίνηση σε εκατομμύρια λάτρεις της τέχνης.