Σου “πιάνεται” η ψυχή… Στον τόπο μας βρίσκεται το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στην Ευρώπη… Εκπληκτικό βίντεο

Ο τόπος μας

Στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου, το Μονοδένδρι βρίσκεται η Ι.Μ Αγίας Παρασκευής του Βίκου. Πρόκειται για την ιστορικότερη Μονή της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου και μία από τις ομορφότερες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τόσο η κατασκευής της, αφού είναι φτιαγμένη ολοκληρωτικά από πέτρα στο ύφος ολόκληρου του Ζαγορίου, αλλά και η υπέροχη θέα προς την χαράδρα του Βίκου μιας και είναι φτιαγμένη κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού. Από την Μονή της Αγίας Παρασκευής ξεκινούν και δύο μονοπάτια τα οποία εύκολα χαρακτηρίζονται τα πιο επικίνδυνα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο…

Πρόκειται για στενά περάσματα κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, που βρίσκονται πάνω στο Φαράγγι του Βίκου. Το φάρδος τους επιτρέπει μόνο ένα άτομο και αυτό μετά βίας και το βάθος του φαραγγιού σε κάποια σημεία ξεπερνά ακόμα και τα 500 μέτρα.

Οι πρώτοι που διέσχισαν αυτά τα μονοπάτια ήταν ασκητές που διέμεναν πριν από εκατοντάδες χρόνια στην περιοχή και αργότερα χρησιμοποιήθηκαν από βοσκούς. Αξίζει να σημειωθεί πως το Φαράγγι του Βίκου είναι το πιο βαθύ φαράγγι του κόσμου με βάθος κοντά στα 1000 μέτρα.

Δείτε το βίντεο από την ομάδα του up stories