Μειώνει και την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Διατροφή

Είναι γνωστό ότι από τα παλιά χρόνια το μύρτιλο έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη που είχαν ως αποτέλεσμα την προαγωγή της μακροζωίας.

Η πλειονότητα των ιδιοτήτων που παρέχει το μύρτιλο στον ανθρώπινο οργανισμό, σχετίζεται με την εξαιρετικά υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ενώσεις, ιδιαίτερα σε ανθοκυανίνες. Επιπλέον, έχει πλήθος βιταμινών και μετάλλων, καθώς και οι φυτικές ίνες, που υποστηρίζουν και αυτά με τη σειρά τους τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική υγεία.

Οι επιστήμονες μέσα από δεκάδες έρευνες που έχουν διενεργήσει τα τελευτραία χρόνια έχουν διαπιστώσει ότι το μύρτιλο υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια), βοηθά στη διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης, ενώ δρα και κατά της παχυσαρκίας.

Επιπλέον, μπορεί να θεωρηθεί σύμμαχος στην πρόληψη εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη, αλλά και στη διαχείρισή του, καθώς συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Σχετικά με την κατανάλωση του μύρτιλου, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που προτείνεται για ημερήσια κατανάλωση. Ενδεικτικά, αναφέρεται σε έρευνες πως 100-150 g τη μέρα είναι μία επωφελής και ισορροπημένη ποσότητα. Η κατανάλωση μύρτιλων, σε ποσότητες που αντιστοιχούν σε περίπου 1 κούπα ημερησίως, έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη. Φωτογραφία από pexels.

Διαδώστε το Εδώ ζεις