Μετά από 15 χρόνια σιωπής… Ανοίγει ξανά τις πόρτες του ένας ιστορικός χώρος-έμβλημα για τους Αθηναίους

Πολιτισμός

Μετά από 15 χρόνια το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του…

Ο Δήμος Αθηναίων διεκδίκησε και ανέλαβε την ανακατασκευή του εμβληματικού θεάτρου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό της πρωτεύουσας και τις μνήμες των Αθηναίων. Η ανακατασκευή προχωρά και το θέατρο διαμορφώνεται όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, παράλληλα με την συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού.

Η επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου της πόλης θα εορταστεί τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον πλήρως ανανεωμένο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο θα υποδεχτεί ξανά το κοινό για μία συναυλία-ορόσημο στα χρονικά της πόλης.

Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί του θα βρίσκονται και τέσσερις σπουδαίες φωνές, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης.

Το φεστιβάλ υπόσχεται μαγικές βραδιές και πάλι σ’ αυτόν τον ιστορικό χώρο-έμβλημα για τους Αθηναίους, έναν πόλο πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης που είχε λείψει από την πόλη. Παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του, θα είναι ένα κόσμημα για την πρωτεύουσα και όλη τη χώρα.