Ένας υδάτινος παράδεισος που μαγεύει κάθε επισκέπτη…

Ταξιδεύοντας...

Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος και αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας τους οποίους ενώνει η εντυπωσιακή γέφυρα της Επισκοπής.

Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Έχει χωρητικότητα 4.750.000.000 m³ νερού.

Η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000. Στη λίμνη Κρεμαστών πραγματοποιούνται καθημερινά πρωί -απόγευμα ξεναγήσεις εν πλω με καραβάκι, σε διαφορετικές διαδρομές. Η απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα θα μαγέψουν πραγματικά τον επισκέπτη κάνοντας τον να νομίζει ότι βρίσκετε σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Οι λάτρεις των σπορ αλλά και της δράσης γενικότερα δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι καθώς στην περιοχή μπορεί να δοκιμάσει κανείς την τύχη του στο canoe kayak αλλά και στο rafting.

Σύνολο επισκέψεων 1,207 , Σήμερα 1