Έτσι θα δώσουν… ζωντάνια σε ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας. Οι παρεμβάσεις

Ο τόπος μας

Στο δήμο Αθηναίων ανήκει πλέον η έκταση των 35.608 τ.μ. του Λόφου του Λυκαβηττού (θέατρο, πάρκινγκ) που ανήκε στην Εταιρία Ακινήτων Δημόσιου (ΕΤΑΔ Α.Ε). Ο Λυκαβηττός είναι το δεύτερο ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου Αθηνών μετά τα Τουρκοβούνια και υψώνεται στα 277 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και 227 μέτρα πάνω από την πόλη.

Ο δήμος πλέον μπορεί να διαχειριστεί το Λόφο οργανωμένα, να τον προστατέψει, να τον αναδείξει, να του δώσει τη θέση που του αξίζει. Πάντως, διευκρινίστηκε πως “δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανάθεσης σε ιδιώτη της διαχείρισης του θεάτρου”, το οποίο να σημειωθεί παραμένει κλειστό από το 2009…

Φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος ώστε ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας, να αλλάξει όψη και και να γίνει πιο ασφαλής για τους επισκέπτες του και τους περίοικους, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και τόπο αναψυχής για ακόμα περισσότερους Έλληνες και ξένους που θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δύο μελέτες που αφορούν στην αποκατάσταση του θεάτρου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης ο Δήμος έχει δρομολογήσει και σημαντικά έργα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται τις επόμενες εβδομάδες, όπως η διαμόρφωση του δρόμου που οδηγεί στο πάρκινγκ, 3 χιλιόμετρα μονοπάτια και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά.

Με τις παρεμβάσεις αυτές θα αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται όταν βρέχει στην περιοχή του λόφου από την πλευρά του Κολωνακίου. Στον δρόμο που διατρέχει τον λόφο, μήκους περίπου 1700 μέτρων, προγραμματίζεται να γίνει ασφαλτόστρωση με υλικό ειδικών προδιαγραφών. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η πλήρης αντιπλημμυρική προστασία, ενώ ο δρόμος θα είναι ενταγμένος αρμονικά στην φυσιογνωμία ενός μοναδικού, αστικού δάσους.

Παράλληλα, θα δρομολογηθεί και η ανακαίνιση του γνωστού σε όλους θεάτρου του Λυκαβηττού. Το θέατρο, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, έχει σταματήσει τη λειτουργία του από το 2009, λόγω προβλημάτων στατικότητας.

Ξεκινά το «λίφτινγκ» στο θέατρο Λυκαβηττού και ξανά ανοίγει για το κοινό | It's Possible

Πάνω στον λόφο υπάρχει το Θέατρο Λυκαβηττού ένα ανοιχτό σύγχρονο αμφιθέατρο στο οποίο παλιότερα λάμβαναν χώρα συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Ανάμεσα στα ονόματα των καλλιτεχνών διεθνούς φήμης που έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού, είναι οι Ρέι Τσαρλς, Τζόαν Μπαέζ, B. B. King, Τσακ Μπέρι, Jerry Lee Lewis, James Brown, Bob Dylan, Πάκο ντε Λουθία, Al Di Meola, John Mc Laughlin, Manhattan Transfer, Γκάρι Μουρ, Πίτερ Γκάμπριελ, Black Sabbath, Nick Cave, Pet Shop Boys, Deep Purple, UB40, Placebo, Radiohead, Moby, Massive Attack, Faithless, Whitesnake, Tracy Chapman, Patti Smith, Βανέσσα Μέι, Brian Ferry, Tito Puente, Buena Vista Social Club, Orishas, Nightwish, Violent Femmes, Mötorhead, Massive Attack, Alice Cooper, Scorpions και Van Der Graaf Cenerator.

Σύνολο επισκέψεων 475 , Σήμερα 1